Előfizetői tartalom

Elismerte a kormány: gond lehet az idei költségvetési hiánnyal

Portfolio
„Mindenképpen csekély” annak az esélye, hogy az idei évi átlagos GDP-növekedés elérje az 1,5%-os kormányzati célt – erősítette meg a mai Kormányinfón a Portfolio minapi számításait Gulyás Gergely, és azt is jelezte, hogy emiatt októberben jöhet a kormányzati felülvizsgálat. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elismerte, hogy ilyen gazdasági pálya mellett, illetve a költségvetés eddigi komoly elcsúszása mellett „nyilvánvalóan a legnehezebb a hiány tartása lesz”, és itt is október körüli felülvizsgálatot vázolt.

A friss második negyedéves GDP-adat, illetve hetedik havi költségvetési deficitadat kapcsán is kapott kérdéseket Gulyás Gergely a mai Kormányinfón, amelynek válaszai során az alábbiakat mondta, saját kiegészítéseinkkel. Arra a felvetésre, hogy a második negyedéves GDP-adat továbbra is recessziót jelentett negyedéves alapon, így a hivatalosan továbbra is érvényes 1,5%-os...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái