Előfizetői tartalom

Nagyszabású energiatervvel állt elő Németország

Portfolio
Olaf Scholz német kancellár kiemelte a mélységi geotermikus energiában rejlő jelentős lehetőségeket a németországi hőtermelésben, mivel az ország arra törekszik, hogy a fosszilis tüzelőanyagokat kivonja fűtési rendszereiből. Az emelkedő energiaárak és a megújuló energiaforrások iránti növekvő érdeklődés közepette Németország igyekszik kihasználni jelentős geotermikus készleteit. A cél az, hogy 2030-ra jelentősen növeljék a geotermikus energiatermelést, a tervek szerint bővítik a geotermikus erőművek számát, és a jelenleginél tízszer több energiát táplálnak a fűtési hálózatba.

Olaf Scholz német kancellár a közelmúltban kiemelte a mélységi geotermikus energiában rejlő jelentős lehetőségeket a németországi hőtermelésben - számol be a Reuters. Ez része Berlin azon stratégiájának, amely a fosszilis tüzelőanyagok fűtési rendszerekben való felhasználásának megszüntetésére irányul. Németország büszkélkedhet Európa egyik legnagyobb geotermikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés