Előfizetői tartalom

Derült égből villámcsapás: meglepő fordulatot vett az időjárás

Portfolio
Derült égből villámcsapás: az előrejelző modellek többsége hazánk területére már nem várt csapadékot, azonban hajnalban vihar érte el Magyarországot. Kevés gomolyfelhő is megjelenhet az égen, de ezekből legfeljebb kevés helyen - északi, északnyugati határvidék - alakulhat ki zápor, zivatar - jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely időjárás-előrejelzésében közölte, milyen idő lesz pénteken országszerte, milyen időjárás lesz a Balatonnál, továbbá, milyen időjárás várható szombaton és vasárnap. Az OMSZ figyelmeztet: harmadfokú hőségriasztás van érvényben, fontos betartani a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által megfogalmazott ajánlásokat.

Időjárás Magyarországon Derült égből villámcsapás. Tőlünk nyugatra, az Alpok térségében egy meleg nedves szállítószalag mentén éjszaka több helyen fordultak elő zivatarok. Az előrejelző modellek többsége ezt a rendszer még Ausztriában feloszlatta, és hazánk területére már nem várt csapadékot. A határon kívül lévő összefüggő zivatarrendszer le is gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés