Előfizetői tartalom

Kína megijedt a tőkekiáramlástól, újabb intézkedéssel védi a jüant

Portfolio
Kína központi bankja névtelen források szerint arra ösztönzi a hazai hitelezőket, hogy csökkentsék a kifelé irányuló kötvénybefektetéseket a jüan támogatása érdekében. A héten kiadott irányelv célja, hogy korlátozza a Bond Connect rendszer keretében a külföldi irányuló vásárlásokat, és korlátozza a jüan külföldön történő kínálatát. Ez a lépés része annak a nagyobb erőfeszítésnek, amelynek célja, hogy megnehezítse a jüan shortolását és a valuta dollárral szembeni erősítését, mivel a kínai pénzügyi piacok veszteségekkel és nagymértékű kiáramlással szembesülnek.

Kína központi bankja arra utasította a hazai hitelezőket, hogy csökkentsék a kifelé irányuló kötvénybefektetéseiket - értesült a Reuters két névtelen forrástól. Ez a lépés egy intézkedéssorozat része, amelynek célja a jüan, a kínai valuta támogatása. Az utasítást azzal a szándékkal adták ki, hogy korlátozzák a külföldre irányuló jüan-kínálatot, és korlátozzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés