Energy Investment Forum 2022 cimlapkep2
Gazdaság

Már csak két napig regisztrálhat early bird áron! - Nagy nevekkel jön az Energy Investment Forum

Portfolio
Már csak bő két napig, vasárnap estig, regisztrálhat early bird jegyáron a Portfolio október 5-i Energy Investment Forum 2023 konferenciájára, amelynek rendkívül erős lesz a szakmai programja, hiszen hat szekcióban, rangos előadók sorával beszéljük át az energetika és az energiapiacok legfontosabb témaköreit, a Magyarország előtt álló főbb kihívásoktól kezdve a villamosenergia-hálózat rugalmassági kérdésein át az ellátásbiztonsági és főbb geopolitikai témákig. A programot folyamatosan frissítjük az új előadó és panelbeszélgető nevekkel, témákkal, így érdemes rendszeresen visszatérni az oldalra, regisztrálni pedig itt lehet.

Már csak néhány hét, és október 5-én jön a Portfolio Energy Investment Forum 2023 című egész napos csúcskonferenciája a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakmai támogatásával, amelyen összesen hat szekcióban vitatjuk meg a legfontosabb energetikai, energiapiaci kérdéseket a vezető döntéshozókkal, előadókkal.

A program első szekcióját az Európai Bizottság harmadik legmagasabb rangú energetikai döntéshozója, Matthew Baldwin (az Energiapiaci Főigazgatóság főigazgató-helyettese) előadása nyitja meg, az ő előadását pedig Lantos Csaba energiaügyi miniszter, illetve Dr. Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) előadásai követik az Európai Unió, illetve a Magyarország előtt álló legfőbb energiapiaci és dekarbonizációs kihívásokról és a rájuk adott válaszokról.

Őket követi Mátrai Károly, az MVM vezérigazgatójának az előadása, majd Dr. Guntram Würzberg, az E.On Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója következik, a szekció záró gázpiaci előadását pedig Szabó Gergely, a MET Central Europe regionális elnöke tartja.

Ezt követően két párhuzamos szekcióban folytatódik a konferenciánk:

  • Az egyik szekcióban az energiahatékonyság, az EKR rendszer és az épületenergetika aktuális kérdéseit járjuk körbe, majd a vezetői panelbeszélgetés keretében a dekarbonizáció, az ellátásbiztonság és az elektrifikáció együttes magyarországi kihívásait vitatjuk meg Weinhardt Attila, lapunk vezető elemzőjének irányításával. Egyik panelbeszélgetőnk itt Vedres Péter István, a MEKH Fenntartható Fejlődés Főosztályának vezetője lesz, a további neveket rövidesen feltüntetjük.
  • A másik szekcióban a napenergia magyarországi előretörése és a hálózat rugalmassága lesz a központi témakör, és ezek egy részét már Ságvári Pál, a MEKH stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese is érinti. Ezt követően a hálózati rugalmasságról szól panelbeszélgetés Hlavay Richárd, a MAVIR ZRt. kommunikációs vezetője irányításával, a beszélgetésben pedig többek között Batta Gergő, a MAVIR operatív vezérigazgató-helyettese, Králik Gábor, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese, és Terhes Kristóf, az FGSZ Zrt. vezérigazgatója vesz részt. A további neveket rövidesen feltüntetjük.

Az ebédszünet után szintén két párhuzamos szekcióban folytatódik a konferencia:

  • Az egyik szekcióban az áprilisi nagysikerű vállalati energiabeszerzési félnapos konferenciánk tapasztalatait felhasználva újra az energiabeszerzés aktuális kérdéseire fókuszálunk az új gázév kezdetén és az új áramév közeledtével. Így a beszerzési kérdések gyakorlati és jogi oldalát körbejárva a friss beszerzési tapasztalatokra és az árak várható alakulására fókuszálunk, az energiakereskedői és ipari fogyasztói oldalt felvonultató panelbeszélgetést pedig Bali Gábor, az ENERGIQ Kft. ügyvezetője vezeti majd. A beszélgetésben részt vesz Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, és Thierry László, az ElringKlinger Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a többi beszélgető partnert pedig rövidesen feltüntetjük.
  • A másik szekcióban az innovációs és digitalizációs lehetőségeket tekintjük át nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok segítségével a villamosenergia-hálózatban. Szó lesz például a hálózat kapacitásának maximalizálási lehetőségeiről, az okos energiamenedzsment rendszerekről, a különféle szoftveres vezérlési lehetőségekről, a rugalmasság elősegítésének irányairól, és a kiberbiztonsági kockázatok kivédésének lehetőségeiről is. Terveink szerint a szekcióban gyakorlati szemmel, konkrét példákon keresztül is körbejárjuk az összetett kérdést, az előadók és panelbeszélgetők listáját pedig rövidesen feltüntetjük.

A délutáni kávészünet utáni utolsó, összevont szekcióban a nagyobb ívű, távlati kérdésekkel (is) foglalkozunk, hiszen a nagy geopolitikai átrendeződés szemüvegén, az orosz fosszilis energiahordozókról leválás hátterén keresztül járjuk körbe az ellátásbiztonsági és a klímavédelmi kérdéseket, arra is fókuszálva, hogy a nagy változások költségoldali, versenyképességi következményei mellett mely szereplők lehetnek a nyertesek. A nyitó előadónk Molnár Gergely, a Nemzetközi Energia Ügynökség gáz elemzője, aki az európai és globális gázpiaci változásokról beszél majd a geopolitikai átrendeződések mellett. Terveink szerint őt egy nagyobb olajpiaci fókuszú előadó követi, majd egy panelbeszélgetés keretében járjuk körbe a geopolitikai és energetikai átrendeződés főbb gyakorlati következményeit, amelynek egyik résztvevője Balogh Ádám, az uniós hátterű Energy Community szervezet Ukrajnai Támogatási Akciócsoportjának vezetője lesz.

Vasárnap estig még early bird áron regisztrálhat az eseményre, amelyet itt tehet meg, a konferenciával kapcsolatos összes információ pedig ezen az oldalon érhető el.

Címlapkép forrása: Portfolio

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Tematikus PR cikk
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
teherhajók fekete-tenger