Előfizetői tartalom

Komoly lemorzsolódást hozott az ipari naperőműveknél a csatlakozási igények megrostálása

Portfolio
210 tervezett fejlesztés befektetői 2065 megawattnyi új kapacitást kötöttek le a hálózati engedélyes társaságok most lezáruló első közzétételi eljárásában - olvasható az Energiaügyi Minisztérium közleményében, ami egyúttal komoly lemorzsolódást jelent az eredeti csatlakozási igényekhez képest. A beruházások hatvan százalékában ipari naperőművek létesülnek, a fennmaradó hányad túlnyomó részét a kereskedelmi energiatárolók teszik ki.

A most záruló eljárás célja az volt, hogy a gazdasági szereplők fejlesztési terveit a beruházási szándékok megalapozottságának, határozottságának felmérésére alkalmas módon rangsorolja. Az első közzétételi folyamatban összesen 4924 MW csatlakozási igényt erősíthettek meg pénzügyi biztosíték letételével is a beruházók a májusban és júniusban kiadott műszaki-gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés