Előfizetői tartalom

Rossz hír jött a napelemeseknek: lehet, hogy soha nem térül meg a beruházás

Portfolio
A havi elszámolási rendszerre való átváltás miatt lehet, hogy soha nem fog megtérülni azoknak a beruházása, akik 8-10 éves megtérüléssel számolva telepítettek maguknak napelemes rendszert - hangzik el mindez az RTL riportjában. Közben a Napelemes Szövetség azt hangsúlyozza: az EU nem azt várta el, hogy a már meglévő rendszerek esetében a kormány visszamenőlegesen nyúljon bele a rendszerbe és szüntesse meg az előnyös éves elszámolást.

Kiss Ernő, a Napelem Szövetség elnöke elmondta az RTL-nek: a havi elszámolási rendszerre való átváltás azt jelenti, hogy a változtatás után soha nem fog megtérülni a napelemes beruházás. Elmondja: ezek a rendszerek 8-10 éves megtérülési idővel lettek létrehozva, de ez nem fog megvalósulni. Akiknek tavaly október 31-ig sikerült beadniuk az igénylésüket, élvezhették...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés