Előfizetői tartalom

Uniós behatásra átírja a versenyjogi szabályokat a kormány

Portfolio
Az EU-s jognak megfelelően a kormány a tisztességtelen piaci viselkedés és a versenykorlátozás elleni hatékony fellépés céljából új rendeletettervezetet mutatott be, amely jelentős változásokat hoz a vállalkozások közötti szakosítási megállapodások esetében. Új szabályok jönnek a piaci méretre vonatkozóan, az árkorlátozásoknál és a közös forgalmazásnál.

A kormány az Európai Unió idén júniusban hatályba lépett új versenyjogi szabályaira reagálva változtat a szakosítási megállapodásokra vonatkozó szabályokon. Ez utóbbi azt jelenti, ha legalább két piaci szereplő köt egy egyezséget, hogy a gyártási tevékenységüket, árazásukat, feladataikat összehangolják. Ennek szélsőséges esete volt a KGST-országok szakosítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés