Előfizetői tartalom

A tudósok 22 éves korig betiltanák a dohányzást - Íme a magyarázat, miért

Portfolio
Kutatók azt javasolták, hogy a dohánytermékek vásárlásának legális korhatárát 22 évre emeljék, miután egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik 20 éves koruk előtt kezdenek el dohányozni, nehezebben tudnak leszokni. A japán kutatócsoport által végzett tanulmány 1382 dohányost és nikotinfüggőségi szintjüket vizsgálta. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akik 20 éves koruk előtt kezdtek el dohányozni, magasabb nikotinfüggőségről számoltak be, és kevésbé sikeresen szoktak le, mint azok, akik 20 évesen vagy annál idősebb korukban kezdtek el dohányozni. Az eredményeket az Európai Kardiológiai Társaság 2023-as kongresszusán mutatták be Amszterdamban.

Egy nemrégiben készült tanulmány azt javasolja, hogy a dohánytermékek vásárlásának korhatárát 22 évre emeljék fel a kormányzatok. Ez az ajánlás annak fényében született, hogy a 20 éves koruk előtt dohányozni kezdők számára jelentősen nagyobb kihívást jelent a leszokás. A kutatás szerint egy ilyen lépés potenciálisan csökkenthetné a nikotinfüggőség arányát világszerte....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés