Előfizetői tartalom

Elmondta Virág Barnabás, hogyan folytathatja az MNB szeptember után

Portfolio
A vártnak megfelelően újabb 100 bázisponttal csökken az irányadó kamat a Monetáris Tanács keddi döntése értelmében. Virág Barnabás alelnök kiemelte, hogy 2024-ben tovább kell mérsékelni az inflációt, erre van szükség ahhoz is, hogy a gazdasági növekedés beindulhasson. Az MNB vezetője arról is beszélt, hogy az alapkamat és az irányadó ráta várható szeptemberi összeolvadása után az eszköztár egyszerűsítése várható és hónapról hónapra döntenek majd a beérkező adatok függvényében a kamatokról.

2023. augusztus 29. 15:53 Megosztás A régióban a legmagasabb lehet a magyar reálkamat Érdemi pozitív reálkamatot szeretnénk kialakítani, ami a régióban a legmagasabb pozitív reálkamatot jelentheti, ezzel is biztosítva a dezinfláció folytatódását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés