Előfizetői tartalom

Jócskán megemelné a költségvetési hiánycélt Románia és Brüsszel beleegyezését kéri hozzá

Portfolio
Az első héthavi deficit a GDP 2,4%-át tette ki, de előretekintve „csaknem lehetetlen elérni” az idei évre kitűzött 4,4%-os GDP-arányos hiánycélt, ezért annak 5,5%-ra megemelését tervezi a román kormány, és erről egyeztetéseket folytat az Európai Bizottsággal, hogy közben ne sodorja veszélybe az EU-pénzek lehívhatóságát – jelentette be ma a román pénzügyminiszter.

Marcel Bolos a Digi24 televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott a Reuters tudósítása szerint, hogy „bemutattam a belső és külső okokat", amelyek miatt a GDP 4,4%-ának megfelelő célt „csaknem lehetetlen elérni”, és a méltányos cél Románia számára a GDP 5,5%-a lenne. Az okok között az ukrajnai háború miatt megugrott menekültszámot, illetve a háborús kiadásokat említette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés