Előfizetői tartalom

Soros György alapítványai maradnak Európában, stratégiát váltanak

Portfolio
Alexander Soros, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) elnökhelyettese a Politico-n ma megjelent véleménycikkében foglalkozott azokkal a közelmúltbeli hírekkel, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) és a Soros család "elhagyja Európát". Soros tisztázza, hogy ezek a hírek félrevezetőek, mivel az OSF továbbra is elkötelezett Európa iránt, tekintettel annak stratégiai jelentőségére az alapítvány 1980-as években kezdődött munkája szempontjából. Azt viszont jelezte, hogy más fajta fókuszuk lesz, valamint a költségvetési prioritásokat is módosítja.

Soros megjegyzi, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok a történelem során a változó kihívásokhoz igazította a fókuszát, például a közép- és kelet-európai országok EU-csatlakozását próbálták segíteni a berlini fal leomlása után, valamint a 2008-as gazdasági válságot követő fokozott brüsszeli és nyugat-európai erőfeszítések során is az EU megerősítését támogatták...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés