Előfizetői tartalom

A szomszédos országokban 50-100 forinttal olcsóbb az üzemanyag, de mégis miért?

Portfolio
Néhány hónap alatt 15-20 százalékkal, nagyjából 650 forintra ugrott a benzin és a gázolaj átlagára, ezzel ismét Magyarországon a legdrágább az üzemanyag a régióban – írja az rtl.hu. A drágulás okairól a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára beszélt. Grád Ottó azt is elmondta, a benzinár jelentősen nem, a gázolaj ára viszont kisebb-nagyobb mértékben még emelkedni fog a következő hónapokban.

A portál beszámolójából kiderül, Szlovákiában és Ausztriában hasonló a benzin ára, de a gázolaj olcsóbb, mint a hazai kutakon. A többi szomszédos országban pedig mindkét üzemanyag kevesebbe kerül, mint Magyarországon. Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője elmondta: a környező országokban Szlovéniában és Romániában tapasztalható jelentősebb árkülönbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés