Előfizetői tartalom

Gyűlnek a felhők az amerikai ipar felett

Portfolio
Az S&P Global bmi felmérésének legfrissebb adatai szerint az amerikai gyártók üzleti kilátásai augusztusban romlottak. Az új megrendelések erőteljes visszaesése a termelés újbóli zsugorodásához vezetett, ami tovább nehezíti az ágazat helyzetét. Az ellátási láncok bizonyos pozitív jelei és a mérsékelt inflációs nyomás ellenére a jövővel kapcsolatos aggodalmak az ágazatban január óta a leglassabb foglalkoztatásnövekedéshez vezettek.

Az S&P Global US Manufacturing beszerzési menedzserindex, a feldolgozóipari teljesítmény kulcsfontosságú mutatója augusztusban 47,9-re csökkent a júliusi 49,0-ról. Ez a csökkenés az amerikai termelők működési feltételeinek erőteljesebb visszaesésére utal. A feldolgozóipar 2022 novembere óta folyamatosan zsugorodik, csupán áprilisban volt egy rövid stabilizálódó időszak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés