FONTOS Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?
 
Előfizetői tartalom

Rugalmas csereaukciókkal rukkol elő az ÁKK

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK) 2023. szeptember 6-tól megújult feltételekkel újraindítja csereaukcióit - olvasható az adósságkezelő közleményében. Egy technológiai újításnak köszönhetően a csereaukciók során már nem csak egy, hanem akár több különböző sorozatú, előre meghatározott államkötvény is szolgálhat ellenértékül. Ez az újítás a csereaukciók lebonyolítását teljes mértékben flexibilissé teszi, ezáltal a piaci körülményekhez sokkal rugalmasabban tud igazodni az ÁKK, amelynek elsődleges célja a 2025-ben és 2026-ban esedékes intézményi államkötvény lejárati csúcsok mérséklése.

Az ÁKK 2022. szeptember 8-án a lakossági állampapírpiaci folyamatok és a hozamok emelkedésének hatására úgy döntött, hogy átmenetileg felfüggeszti a csereaukcióit. A csereaukciók szüneteltetésének több kedvező hatása is volt: az intézményi adósság átárazódása lassult, és ez 2022-ben kamatmegtakarítást eredményezett az eredeti tervhez képest. Az ÁKK a hozamszintek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés