Előfizetői tartalom

Szeptemberben is tele lehet a Balaton

MTI
Több mint 425 ezer foglalás érkezett a Balaton turisztikai térség szálláshelyeire szeptemberre. A foglalások több mint felét a legnépszerűbb négy településen, Hévízen, Siófokon, Balatonfüreden és Zalakaroson regisztrálták, döntően belföldi vendégektől. Külföldről továbbra is Németországból érkeznek a legtöbben az első őszi hónapban a Balatonhoz, őket a cseh és osztrák vendégek követik - tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a legnépszerűbb szállástípus a szálloda, de egyre több nemzetközi vendég keresi az üdülőházakat, a panziókat, valamint a magán- és egyéb szálláshelyeket. Az adatok szerint tavaly szeptemberhez képest az ötcsillagos hotelfoglalások száma közel 40 százalékkal nőtt, ami a kapacitás bővülésének is köszönhető. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés