Előfizetői tartalom

Jön a hétperces rákkezelés

Portfolio
Az angol betegek érezhetik meg először egy új módszerrel beadott rákgyógyszer előnyeit. A brit egészségügyi szolgálat, az NHS ugyanis először az angliai páciensekkel kezdi meg az úgynevezett hétperces rákinjekció beadását, miután megkapta a brit gyógyszer-felügyeleti hatóság jóváhagyását - számol be az InfoStart. Ez az utóbbi években elterjedt, úgynevezett immunoterápiás gyógymód a rák több fajtájára is alkalmazható.

Több száz beteg kaphatja meg új módon az Atezolizumab, vagy másik nevén a Tecentriq nevű szert. A már korábban ismert gyógyszert eddig infúzióval adták be, ami esetenként fél-egy óráig tartott. Az új módszer viszont az, hogy egy hét percen át tartó injekcióval juttatják be a mell-, máj-, tüdő- és húgyhólyagrákos betegek szervezetébe. Az Atezolizumab úgynevezett ellenőrzőpont-inhibitor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés