Előfizetői tartalom

Még sokáig drágábbak lesznek az elektromos autók, mint a belső égésűek

Portfolio
A Mercedes-Benz vezérigazgatója, Ola Kaellenius kijelentette, hogy az elektromos járművek (EV-k) gyártási költségei továbbra is meghaladják a belső égésű motoros modellekét. Ez a jóslat akkor hangzott el, amikor a Mercedes-Benz újabb információkat hozott nyilvánosságra legújabb EV modelljéről, a CLA kompakt elektromos szedánról - írja a Reuters.

Kaellenius kifejtette, hogy az EV-gyártással kapcsolatos magasabb változó költségeket nem lehet közvetlenül a fogyasztókra hárítani. Ide tartoznak az akkumulátorok nyersanyagai, a szoftverfejlesztés és a villamosenergia-árak. A pénzügyi nyomás következtében a Mercedes-Benz a fix költségek és az erőforrás-elosztás optimalizálására összpontosít, hogy elérje a belső égésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés