Előfizetői tartalom

Napelemes szaldó elszámolás: fontos kérést kaptak az érintettek

Portfolio
Azt kéri a napelemtulajdonosoktól Szilágyi László, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség alelnöke, hogy minden fórumon fejezzék ki elégedetlenségüket a havi szaldó elszámolásra való kötelező átállással kapcsolatban. Mint jelezte, a kormány intézkedései az elmúlt években nagyon ártottak a hazai napelempiacnak, és az új lépésnek is súlyos következményei lehetnek.

Még mindig nem ültek a hullámok azután, hogy a Tranzit Fesztiválon egy rövid videóban jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter, hogy míg a napelemet korábban telepítők is kiesnék az éves szaldóelszámolásból, helyett havi alapú bruttó rendszerbe kerülnek január 1-től. A legtöbb érintett esetében ez azt jelenti, hogy a beruházásának megtérülése 20-25 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés