Előfizetői tartalom

Napenergia: itt a megtérülési áttörés, fontos bejelentést tettek

Szabó Dániel
Számos tényező segítheti a napelemtelepítéseknél a megtérülési idő felgyorsulását. Az RMI friss jelentése szerint a megújuló energiaforrások, különösen a nap- és szélenergia terén tapasztalt exponenciális kapacitásnövekedésnek köszönhetően, gyorsan csökkennek a költségek és növekszik a megtermelt energia mennyisége. Az előrejelzés szerint a nap- és szélenergia-termelés további 15-20%-os éves növekedéssel folytatódik, miközben a költségek jelentős mértékben csökkennek, ami gazdasági és környezeti előnyökkel jár.

Az RMI friss jelentésében meggyőző érveket sorakoztat fel a megújuló energiaforrások, különösen a nap- és szélenergia exponenciális növekedése mellett. Azt állítják, hogy ezek a technológiák a jól bevált mintát követik, amely gyakran megfigyelhető az új innovációk esetében - a tanulási görbék árcsökkenéshez vezetnek, ami viszont gyors kapacitásbővülésre ösztönöz....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái