FONTOS Háborús eszkaláció, egyelőre szóban
 
Előfizetői tartalom

Összeomlott a gyémántpiac a mesterséges kövek miatt

Portfolio
A nyersgyémántok legnépszerűbb kategóriájában, az egy- vagy kétkarátos szoliter menyasszonyi gyűrűkben használt gyémántoknak ára jelentősen csökkent. Ez annak tulajdonítható, hogy az amerikai fogyasztók egyre inkább a laboratóriumban növesztett gyémántokat részesítik előnyben eljegyzési gyűrűikben etikai okokból. Míg a gyémántok iránti általános kereslet a világjárványnak a luxuskiadásokra gyakorolt hatása miatt gyengült, az árcsökkenés ebben a konkrét gyémántkategóriában sokkal látványosabb.

Megugrott A laboratóriumban tenyésztett gyémántok iránti kereslet, különösen a megfizethető árú eljegyzési gyűrűk szegmensében. Emiatt a természetes gyémántok piacán az árak összeomlottak - írja a Bloomberg. Ez az elmozdulás várhatóan nem érinti az eljegyzési gyűrűk kiskereskedelmi árát, de jelentős hatással van a nyersgyémántpiacra, amely magában foglalja a bányászokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés