Előfizetői tartalom

Egyre több az alkoholista nő, drámaian megnőtt a halálesetek száma

Portfolio
Egy új kutatás azt mutatja, hogy bár a férfiak még mindig nagyobb valószínűséggel halnak meg alkohollal összefüggő betegségben, a különbség csökken. Drámaian megnőtt az alkoholfogyasztással összefüggésbe hozható halálesetek száma, a nők esetében még gyorsabb volt a növekedés, mint a férfiaknál - számolt be egy friss tanulmányról a Nationalgeographic.com. 

A nők az Egyesült Államokban ma már majdnem olyan gyakran isznak alhoholt, mint a férfiak. Sőt, a harmincas és negyvenes éveikben járó nők isznak most többet, mint a férfi társaik. Bár több férfi hal meg alkoholfogyasztás miatt, mint nő, a JAMA Network Open című szaklapban nemrég megjelent tanulmány szerint a különbség csökken. Az alkohol okozta éves halálozások az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés