Előfizetői tartalom

Megvannak a végső számok: máris elvitték a magyar eurókötvényt!

Portfolio
Megvannak a mai 10 éves magyar eurókötvény-kibocsátás végső árazási paraméterei: eszerint az 5,9 milliárd eurót is meghaladó ajánlati könyvből 1,75 milliárd eurónyi ajánlatot fogadott el az Államadósság Kezelő Központ, a papír pedig az irányadó midwap felett végül 235 bázispontos felárral ment el - derült ki a Reuters IFR News kötvénypiaci szolgáltatásának híréből.

Mivel a 10 éves euró midswap jelenleg 3,17% körül mozog a Refinitíven, ehhez képest a 235 bázispontos felár 5,52%-os kamatot ad ki. Reggel a kötvénykibocsátás kezdetén az indikatív felár még 260 bázispont volt, tehát ez szűkült végül 235 bázispontra. Még ezzel együtt is figyelemre méltónak tűnik a felár, illetve a kialakuló kamat, ahogy azt napközben Marten Bressel,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés