Előfizetői tartalom

Aggasztó adat jött a boltokból, még nem vagyunk túl a nehezén

Portfolio
Júliusban is csökkent a kiskereskedelmi forgalom éves bázison, bár ez a mérséklődés kisebb, mint korábban. Ami ugyanakkor aggasztó, hogy havi összevetésben is visszaesést mért a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Ez azért nagy baj, mert hiába szelídül az infláció és indulnak emelkedésnek a reálbérek, a kiskereskedelem visszapattanása egyelőre várat magára.

Júliusban kissé zsugorodott a kiskereskedelmi fogalom volumene, az előző hónaphoz képest 0,2 százalékos visszaesést mért a KSH. A friss adat megerősíti azt a képet, hogy a kiskereskedelmi forgalom az elmúlt egy év nagy zuhanása után "megfogta a padlót", az elmúlt hónapokra inkább már a stagnáló tendencia a jellemző. Ugyanakkor a fordulat jelei még nem látszanak a fő számokon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés