energy investment 2022
Gazdaság

Nagy nevekkel frissült a Portfolio Energy Investment Forum programja - Még nem késő regisztrálni!

Portfolio
Az elmúlt napokban számos nagy névvel frissítettük a Portfolio Energy Investment Forum konferenciánk szakmai programját, amely négy héttel az október 5-i eseményünk előtt már csaknem teljes. Még nem késő itt regisztrálni az év egyik legrangosabb energetikai konferenciájára, amelyre óriási az érdeklődés.

Már csak négy hét, és október 5-én jön a Portfolio Energy Investment Forum 2023 című egész napos csúcskonferenciája a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szakmai támogatásával, amelyen összesen hat szekcióban vitatjuk meg a legfontosabb energetikai, energiapiaci kérdéseket a vezető döntéshozókkal, előadókkal.

A program első szekcióját az Európai Bizottság harmadik legmagasabb rangú energetikai döntéshozója, Matthew Baldwin (az Energiapiaci Főigazgatóság főigazgató-helyettese) előadása nyitja meg, az ő előadását pedig Lantos Csaba energiaügyi miniszter, illetve Dr. Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) előadásai követik az Európai Unió, illetve a Magyarország előtt álló legfőbb energiapiaci és dekarbonizációs kihívásokról és a rájuk adott válaszokról.

Őket követi Mátrai Károly, az MVM vezérigazgatójának az előadása, majd Dr. Guntram Würzberg, az E.On Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója következik, a szekció záró gázpiaci előadását pedig Szabó Gergely, a MET Central Europe regionális elnöke tartja.

Ezt követően két párhuzamos szekcióban folytatódik a konferenciánk:

  • Az egyik szekcióban az energiahatékonyság, az innovációk és az energiabeszerzés aktuális kérdéseit járjuk körbe. A szekció egyik előadását, amely az energiakereskedelem és az energiabeszerzés témakörét járja körbe, Kovács Levente, az EY-Parthenon partnere, energiapiaci szakértője tartja. Ezt követően a vezetői panelbeszélgetés keretében a dekarbonizáció, az ellátásbiztonság és az elektrifikáció együttes magyarországi kihívásait vitatjuk meg Weinhardt Attila, lapunk vezető elemzőjének irányításával. A panelbeszélgetésben Kiss László, a MET Central Europe Magyarország energetikai és energiahatékonysági igazgatója, dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, Ságodi Attila, az EY-Parthenon és az EY Energia Szektor vezető partnere, valamint Vedres Péter István, a MEKH Fenntartható Fejlődés Főosztályának vezetője vesz részt, a további neveket rövidesen feltüntetjük.
  • A másik szekcióban a napenergia magyarországi előretörése és a hálózat rugalmassága lesz a központi témakör, és ezek egy részét már Ságvári Pál, a MEKH stratégiai és nemzetközi ügyekért felelős elnökhelyettese is érinti. Egy második előadást követően a hálózati rugalmasságról szól panelbeszélgetés Hlavay Richárd, a MAVIR ZRt. kommunikációs vezetője irányításával, a beszélgetésben pedig többek között Batta Gergő, a MAVIR operatív vezérigazgató-helyettese, Bohner Zsolt, a Messer Hungarogáz Kft. ügyvezető igazgatója, Králik Gábor, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese, és Terhes Kristóf, az FGSZ Zrt. vezérigazgatója vesz részt. A további neveket rövidesen feltüntetjük.

Az ebédszünet után szintén két párhuzamos szekcióban folytatódik a konferencia:

  • Az egyik szekcióban az áprilisi nagysikerű vállalati energiabeszerzési félnapos konferenciánk tapasztalatait felhasználva újra az energiabeszerzés aktuális kérdéseire fókuszálunk az új gázév kezdetén és az új áramév közeledtével. Így a beszerzési kérdések jogi oldalát a Kinstellar ügyvédi iroda delegált szakértője járja körbe, a gyakorlati oldalát és az ideális beszerzési stratégiákat pedig Dr. Nagy Zoltán, az Ipari Energiafogyasztók Fóruma elnöke foglalja össze. Ezek után az energiakereskedői és ipari fogyasztói oldalt felvonultató panelbeszélgetést Bali Gábor, az ENERGIQ Kft. ügyvezetője vezeti majd. A beszélgetésben részt vesz Fejes Tibor, az Audax Renewables Kft. ügyvezető igazgatója, Fritsch László, az MVM CEEnergy Zrt. vezérigazgatója, Németh Gábor, a ZOLTEK Zrt. vezérigazgató helyettese, Thierry László, az ElringKlinger Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, a MET Central Europe delegált képviselője, illetve a többi beszélgető partnert rövidesen feltüntetjük.
  • A másik szekcióban az innovációs és digitalizációs lehetőségeket tekintjük át nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok segítségével a villamosenergia-hálózatban. Első előadónk itt Balasa Levente, a Siemens Zrt. Smart Infrastructure divíziójának vezetője lesz, majd egy külföldi digitalizációs esettanulmány következik. Ezután a panelbeszélgetést, amely a villamosenergia infrastruktúra fejlesztés vízióját mutatja be a piaci szereplők szemszögéből, Vass József, a Siemens Zrt. Smart Infrastructure TSO / DSO Senior Business Developere vezeti, a beszélgetés résztvevőit rövidesen feltüntetjük.

A délutáni kávészünet utáni utolsó, összevont szekcióban a nagyobb ívű, távlati kérdésekkel (is) foglalkozunk, hiszen a nagy geopolitikai átrendeződés szemüvegén, az orosz fosszilis energiahordozókról leválás hátterén keresztül járjuk körbe az ellátásbiztonsági és a klímavédelmi kérdéseket, arra is fókuszálva, hogy a nagy változások költségoldali, versenyképességi következményei mellett mely szereplők lehetnek a nyertesek.

A nyitó előadónk Molnár Gergely, a Nemzetközi Energia Ügynökség gáz elemzője, aki az európai és globális gázpiaci változásokról beszél majd a geopolitikai átrendeződések mellett. Őt Marik Gyula, a Shell Hungary kelet-közép-európai régió beszerzési vezetőjének regionális üzemanyag ellátási fókuszú előadása követi, majd egy panelbeszélgetés keretében járjuk körbe a geopolitikai és energetikai átrendeződés főbb gyakorlati és versenyképességi következményeit. A beszélgetést Weinhardt Attila vezeti, a beszélgetés egyik résztvevője Balogh Ádám, az uniós hátterű Energy Community szervezet Ukrajnai Támogatási Akciócsoportjának vezetője lesz, illetve elfogadta a felkérésünket Deák András György, az NKE Stratégiai és Védelmi Kutatóintézet tudományos főmunkatársa, valamint Pletser Tamás CFA, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipar elemzője is. A további beszélgető partnereket rövidesen feltüntetjük.

Még időben van, hogy regisztráljon az eseményre, amelyet itt tehet meg, a konferenciával kapcsolatos összes információ pedig ezen az oldalon érhető el.

Címlapkép forrása: Portfolio

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
teherhajók fekete-tenger