Előfizetői tartalom

A mesterséges intelligenciával működő gyilkos robotok betörtek a Kínával szembeni konfliktusba

Portfolio
Már közhely az a kijelentés, hogy a globális AI fegyverkezési verseny átalakítja a teljes hadviselést. A mesterséges intelligencia által vezérelt drónok, robotrajok és autonóm fegyverek megváltoztatják a konfliktusok dinamikáját, és ez a fegyververseny már elérte az Egyesült Államok és Kína rivalizálását is. A jövő viszont egyre sötétebb.

Az ausztrál haditengerészet két különálló tengeralattjáró-projektet indít a Kína jelentette katonai fenyegetettség kezelésére: egyrészt az ország egy új, 13 nukleáris meghajtású támadó tengeralattjáróból álló flottába fektet be, amelyek egyenként több mint 28 milliárd ausztrál dollárba kerülnek, másrészt olcsó, mesterséges intelligenciával hajtott, pilóta nélküli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés