Előfizetői tartalom

3,5 - 4 százalékos nyugdíjemelést várnak novemberre a kormánytól a nyugdíjasok

Portfolio
Legalább 3,5 – 4 százalékos januárig visszamenőleges nyugdíjemelést vár novemberben a kormánytól a NYUSZET – reagált a szervezet a KSH legfrissebb jelentésére. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa becslése szerint ugyanis az éves nyugdíjas infláció mértéke legkevesebb 18,5 -19 százalék körül lesz, mivel az idős emberek fogyasztásának túlnyomó hányadát az extrém mértékben megdrágult élelmiszer- és gyógyszerkiadások adják. A NYUSZET leszögezi: a nyugdíjasok nincsenek abban a helyzetben, hogy tovább hitelezzenek a kormánynak, illetve finanszírozzák az államháztartás hiányát - derül ki a szervezet közleményéből.

A KSH közlése szerint az augusztus havi infláció 16,4%, a nyugdíjas fogyasztói kosárral számított érték, ami a nyugdíjak korrekciójának alapja, pedig 17,2%. Az I.-VIII. havi infláció 23,3%. Ebből az adatból kell a kormánynak prognosztizálnia az egész éves infláció mértékét és meghatározni a novemberi nyugdíjkiegészítés százalékát. A szervezet számításai szerint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái