Előfizetői tartalom

Összejött egy hangzatos klímavállalás a G20-as csúcson

Portfolio
A G20-ak vezetői megállapodtak abban, hogy 2030-ra a megújuló energiaforrások globális kapacitásának megháromszorozását tűzik ki célul, és elismerték, hogy a szénenergiát fokozatosan le kell állítani. Ugyanakkor nem sikerült egyéb jelentős éghajlat-politikai célokat meghatározniuk. A világ 20 legnagyobb gazdasága nem értett egyet a fosszilis tüzelőanyagok használatának csökkentésére, az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére és a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos célkitűzések fokozására vonatkozó kötelezettségvállalások tekintetében. A nyugati országok azon javaslata, hogy 2030-ig megháromszorozzák a megújuló energiakapacitást és 2035-ig 60%-kal csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását, Oroszország, Kína, Szaúd-Arábia és India ellenállásába ütközött a találkozókon.

Sustainable World 2023 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio szeptember 12-ei Sustainable World rendezvényén. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés A közelmúltban tartott találkozón a G20-országok vezetői megállapodtak egy olyan tervben, amelynek célja a globális megújulóenergia-kapacitás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés