Előfizetői tartalom

Történelmi lépéssel vág vissza Amerika, az EU és India a kínai nyomulásra

Portfolio
A szombati G20-csúcstalálkozó keretében jelentette be az Egyesült Államok, az Európai Unió és India vezetése, hogy létrehozzák az India-Közel-Kelet-Európa gazdasági folyosót, amely vasúti, hajózási, energetikai és digitális összeköttetések lévén egyfajta válaszreakciót jelent a kínai Övezet és Út nagyszabású ingatlanfejlesztési programra, illetve azon keresztüli befolyásszerzésre is, amely a Közel-Keleten is igencsak érezhető.

A Reuters tudósítása és az Európai Bizottság sajtóoldalának közleményei (itt és itt) alapján egyelőre az a kép rajzolódik ki, hogy az említett névre hallgató folyosó létrehozásáról az Egyesült Államok, az Európai Unió, India, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek szándéknyilatkozatot fogadtak el, és az alábbi fejlesztési projektek/lépések várhatók: ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés