Előfizetői tartalom

Vízágyúval oszlatták a többezres tömeget, akik az olajipar ellen tüntettek Hollandiában

Portfolio
Hollandiában a rendőrség szombaton vízágyúkkal oszlatta szét az autópályán tüntető klímaaktivistákat. Az Extinction Rebellion által szervezett tüntetők az olajipar állami támogatásának megszüntetését követelték - számolt be a Reuters. Több ezer ember vonult végig az A12-es autópályán Hágába, figyelmen kívül hagyva a hatóságok figyelmeztetését, hogy ne zárják el a holland kormány székhelyére vezető fő közlekedési útvonalat.

Egy nemrégiben Hollandiában tartott tüntetésen a rendfenntartó erők kénytelenek voltak vízágyúkat használni, hogy szétoszlassák a főútvonalon összegyűlt klímaaktivistákat. A szombaton tartott tüntetés célja az volt, hogy a kormányt az olajipar pénzügyi támogatásának megszüntetésére szólítsák fel. A tüntetésen több ezren vonultak végig az A12-es autópályán Hága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés