Előfizetői tartalom

Egy új uniós szabályozás forgatja fel jelentősen a követeléskezelők piacát

Portfolio
Jelentősen felforgatja a biztosítási piacot az új EU-s irányelv: a szabályozás értelmében nem a nemteljesítő-hitelek megszerzése lesz szigorúan szabályozva (ahogy ez eddig volt), hanem az állomány gondozása - derült ki a Portfolio Követeléskezelési konferenciáján elhangzott, dr. Keller Péter által megtartott negyedik előadásból. Ezt követően dr. Mikolay Éva beszélt arról, milyen az, amikor az adós és a hitelintézet közösen értékesíti a fedezeti ingatlant.

A negyedik előadás keretében dr. Keller Péter, az EOS Faktor Zrt. csoportvezetője ismertette a 2021/2167 EU direktíva szabályozási kérdéseit is hatásait: A szakember kiemelte, hogy az elsődleges probléma az, hogy a követeléskezelési szabályok tagállamonként eltérőek, így a határon átnyúló tevékenység nehéz és költséges. A megoldás viszonylag egyértelmű: ez a jogharmonizáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés