Előfizetői tartalom

A kormány már tárgyalt az új CSOK szabályairól!

Portfolio
A szerdai kormányülés után Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztattak a legfrissebb döntésekről. Gulyás elárulta, hogy a kormány tárgyalt az új "városi" CSOK-ról, mely demográfiai célokat fog szolgálni. Arról is szó volt, hogy lejár az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalom, ha az Európai Bizottság ezt a határidőt nem hosszabbítja meg, akkor nemzeti hatáskörben vezetnek be intézkedéseket. Arra a kérdésre, hogy mikor indulhatnak meg az új EU-pénzek Brüsszelből Magyarországra, Gulyás azt mondta: novemberben meg kellene születnie ennek a döntésnek. Az infláció novemberben csökkenhet egy számjegyűre, szeptemberben pedig megszülethet a kormány döntése a nyugdíjkorrekcióról. A tájékoztató végére Gulyás két fontos napelemes bejelentést is időzített, erről külön cikkben is beszámoltunk. 

2023. szeptember 13. 18:32 Bréking: két nagy napelemes bejelentést is tett Gulyás Gergely! Egészen a szerdai Kormányinfó legvégéig kellett várni arra, hogy Gulyás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái