Előfizetői tartalom

Felfedte Szijjártó Péter: Magyarország a világ második legnagyobb akkumulátorgyártó hatalma lesz

Portfolio
A kelet-nyugati együttműködésből eddig is sokat profitált Magyarország, hiszen a három német prémium autógyártó márka mellett a világ tíz legnagyobb akkumulátor gyártója közül öt már hazánkban van, és így Magyarország jelenleg a negyedik legnagyobb akkumulátor gyártó hatalom a világon, de hamarosan a második helyre fog feljönni – erősítette meg a nyáron már pezdegetett kilátást a kínai Egy övezet, egy út konferencián ma Hongkongban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Mindez éppen azokban az órákbanhangzott el, amikor Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök Strasbourgban bejelentette, hogy Brüsszel szubvenciós vizsgálatot indít a kínai elektromos autógyártók uniós tevékenységével kapcsolatban, ami kiterjedhet akár a magyarországi akkumulátor gyárak szaporodására is.

A kínai Egy övezet, egy út kezdeményezés éves értekezletén tartott panelbeszélgetésről élő Facebook-videó volt a magyar miniszter oldalán, és a tárca összefoglalója többek között ezeket hangsúlyozta az elhangzottakról: Az orosz-ukrán háború miatt kirótt uniós szankciókat ott is élesen bírálta Szijjártó, és rámutatott arra, hogy az EU versenyképessége napról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés