Előfizetői tartalom

Kamatot csökkentett Ukrajna

MTI
Az ukrán központi bank 200 bázisponttal 20 százalékra csökkentette az irányadó alapkamatot csütörtökön. Ez volt az ukrán központi bank második kamatcsökkentése 2022 júniusa óta, amikor 10 százalékról 25 százalékra emelte a kamatot. Előző kamatdöntő ülésén, július 27-én az ukrán központi bank 300 bázisponttal 22 százalékra csökkentette az irányadó alapkamatot.

Az infláció mérséklődése, valamint a devizapiac ukrán nemzeti bank által biztosított fenntarthatósága lehetővé teszi a kamatcsökkentési ciklus folytatását - áll az ukrán jegybank közleményében.Bár az infláció a vártnál gyorsabban csökkent, a maginfláció közel van az ukrán központi bank (NBU - National Bank of Ukraine) előrejelzéséhez. Éves összevetésben az infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés