Előfizetői tartalom

Kétségbeesetten védi a rubelt az orosz jegybank - újabb nagy kamatemelés

Portfolio
|
MTI
Az orosz jegybank igazgatótanácsa pénteki ülésén 100 bázisponttal, 13 százalékra emelte az irányadó rátát, egyúttal jelezte, hogy a növekvő inflációs kockázatok miatt további kamatemelésekről dönthetnek a következő üléseken. Ugyanakkor a jegybankot valószínűleg az inflációnál is sokkal jobban aggasztja rubel gyengülése.

Az elemzői várakozásoknak megfelelő döntés után kiadott közlemény szerint az orosz jegybank következő ülésein mérlegeli a további kamatemelés szükségességét. A jegybank frissített előrejelzése szerint az éves infláció idén 6-7 százalék marad, 2024-ben 4 százalékra lassul, és a továbbiakban 4 százalék közelében marad. A belső keresletnövekedés meghaladja a kibocsátásbővítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés