Szlávik János
Gazdaság

Brutálisan terjed az újfajta koronavírus, de Magyarországon nem tudni a fertőzöttek számát

Portfolio
Torokfájást, lázat, orrfolyást, ízületi fájdalmat okoz a koronavírus EG.5 omikronvariánsa, más néven az Eris Szlávik János szerint.

A Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa (képünkön) a HírTV-n azt mondta, augusztus óta hazánkban is jelen van az Eris változat, és hihetetlenül gyorsan terjed. A tünetek közé sorolta a torokfájást, a lázat, az orrfolyást, az ízületek fájdalmát, ugyanakkor kiemelte:

hiába terjed gyorsan az Eris, nem fog komolyabb tüneteket okozni. Gyorsabban terjed, de nem veszélyesebb, mint a korábbi változatok, ami nagyon jó hír.

A friss szennyvízadatokból arra lehet következtetni, hogy valóban gyorsan terjed a vírus, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 17 megfigyelt helyszínen ugyanis az "emelkedett", 5 településen pedig a "mérsékelt" tartományba esik. Emelkedés figyelhető meg a Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, továbbá Debrecenben, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron és Szombathelyen.

Sem a fertőzöttek valós, sem pedig a hivatalos számát nem ismerni azonban Magyarországon, június végével ugyanis megszüntette a heti adatszolgáltatást a koronavírus-fertőzöttek számáról a Koronavírus Sajtóközpont, mondván, Magyarországon hetek óta már csak szórványos, egyedi koronavírus-fertőzéseket diagnosztizálnak, vagyis járvány már nincs, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is hivatalosan megszüntette a globális vészhelyzetet.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

spanyol parlament
idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato
lakóautó kemping
dróntámadás házak ellen drónraj
Tematikus PR cikk
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
idojaras-vihar-eso-esernyo-figyelmeztetes-piros-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-ma-milyen-idojaras-varhato