Előfizetői tartalom

Ömlenek az EU-pénzek Horvátországba, nagyon érik az ország felminősítése

MTI
Felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javította az eddigi stabilról Horvátország államadós-osztályzatának kilátását az S&P Global Ratings, elsősorban azzal indokolva a lépést, hogy a horvát gazdaságnak előnyére válnak az Európai Uniótól érkező jelentős értékű finanszírozások, és az euróövezeti tagság is erősíti a gazdaság növekedési potenciálját.

A nemzetközi hitelminősítő a kilátás péntek éjjel Londonban bejelentett javításával egy időben megerősítette Horvátország "BBB plusz/A-2" szuverén adósminősítését. Ha a cég a jelenlegi "BBB plusz" szintről felminősíti a hosszú futamidejű horvát államadósság besorolását, Horvátország átkerül az elsőrendű "A" osztályzati kategóriába. Az S&P Global Ratings...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés