Előfizetői tartalom

100 milliárd dolláros időzített bombán indult el a visszaszámlálás

Portfolio
A diákhitelek kifizetésének október 1-jén kezdődő újraindítása várhatóan akár 100 milliárd dollárt is kivon az amerikai gazdasági fogyasztási oldaláról. Ez a változás több tízmillió diákhitel-felvevőt érint, akiknek átlagosan 200-300 dollár közötti havi törlesztőrészleteket kell majd fizetniük, véget vetve az oktatási minisztérium által 2020 márciusában bevezetett szünetnek - írja a WSJ.

A hiteltörlesztés szüneteltetése lehetővé tette a hitelfelvevők számára, hogy különböző árukra és szolgáltatásokra költsenek, hozzájárulva ezzel a gazdaság rugalmasságához a magas inflációs környezet dacára. Az olyan kiskereskedők, mint a Target, a Walmart és mások, akik a diszkrecionális kiadásokra támaszkodnak, aggódnak a fogyasztói kiadások esetleges lassulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés