Előfizetői tartalom

Már csak pár nap és bejelentik az új nyugdíjemelési számot - De mégis mekkora lehet?

Portfolio
Már a kormány is készül a nyugdíjasok kompenzációjának novemberi kifizetésére. A korábbi tapasztalatok szerint a hivatalos rendelet október első napjaiban érkezhet, de a kormánydöntésre, valamint a pótlólagos emelést tartalmazó kormányzati bejelentésre már csak pár napot kell várni. Számításaink szerint ez a plusz összeg az államnak legalább 200 milliárd forintba fog kerülni, ami a már felborult költségvetést még rosszabb helyzetbe hozza.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten tartott Kormányinfón jelentette be, hogy szeptember végéig dönt a kormány a nyugdíjkorrekció mértékéről. Minderre azért lesz szükség, mert az augusztusi inflációs adat alapján nyilvánvalóvá vált, hogy az egész éves átlagos infláció mértéke idén magasabb lesz 15%-nál, ami a kormány eredeti várakozása volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés