Előfizetői tartalom

Napelem-telepítések: súlyos probléma bukott felszínre

Portfolio
Ahogy egyre több napelemet telepítenek, egy újfajta probléma is egyre inkább előtérbe kerül, fejtörésre ösztönözve a hatóságokat és a fejlesztőket is: egyre több panel és interverter gyullad ki, ami veszélyt jelenthet az otthonokra. Az Egyesült Királyságben hatszor annyi napelemmel kapcsolatos tűzeset történt, mint tíz évvel korábban. A briteknél a betáplálási fizetési rendszer korlátozása miatt sokan nem kérnek biztonsági tanúsítványt a rendszereikhez, ez pedig Magyarországon is tanulságos lehet, ahol a korábbi telepítési stop miatt sok szigetrendszerű háztartási kiserőművet létesítettek.

Az Egyesült Királyságban a napelemek használata jelentősen megnőtt az emelkedő energiaárak miatt. Azonban a telepítések számának növekedése egybeesett a napelemekkel kapcsolatos tűzesetek számának jelentős emelkedésével is - derül ki az Independent által közérdekű adatigénylésekkel megszerzett adatokból. Tavaly hatszor annyi napelemekkel kapcsolatos tűzeset történt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés