Előfizetői tartalom

Napelem-telepítések: súlyos probléma bukott felszínre

Portfolio
Ahogy egyre több napelemet telepítenek, egy újfajta probléma is egyre inkább előtérbe kerül, fejtörésre ösztönözve a hatóságokat és a fejlesztőket is: egyre több panel és interverter gyullad ki, ami veszélyt jelenthet az otthonokra. Az Egyesült Királyságben hatszor annyi napelemmel kapcsolatos tűzeset történt, mint tíz évvel korábban. A briteknél a betáplálási fizetési rendszer korlátozása miatt sokan nem kérnek biztonsági tanúsítványt a rendszereikhez, ez pedig Magyarországon is tanulságos lehet, ahol a korábbi telepítési stop miatt sok szigetrendszerű háztartási kiserőművet létesítettek.

Az Egyesült Királyságban a napelemek használata jelentősen megnőtt az emelkedő energiaárak miatt. Azonban a telepítések számának növekedése egybeesett a napelemekkel kapcsolatos tűzesetek számának jelentős emelkedésével is - derül ki az Independent által közérdekű adatigénylésekkel megszerzett adatokból. Tavaly hatszor annyi napelemekkel kapcsolatos tűzeset történt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái