Előfizetői tartalom

Kibukott, Moszkva több százmilliárd dollárnyi nyugati vagyonra tette rá a kezét

Portfolio
Az Oroszországban működő nyugati vállalatok pénzügyi kényszerzubbonyba kerültek, mivel a Kreml továbbra is blokkolja, hogy hozzáférjenek több milliárd dollárnyi nyereségükhöz. A Kijevi Közgazdasági Iskola (KSE) által összeállított adatok szerint a tengerentúli vállalatok által 2022-re bejelentett 20 milliárd dolláros oroszországi profitból mintegy 18 milliárd dollárnyit bukhatnak el - számolt be a Financial Times.

Bár ezek a számok valószínűleg tovább nőnek, mivel a legtöbb nemzetközi vállalat Oroszországban csak éves eredményeket tesz közzé, egyértelmű, hogy a nyugati jelenlét továbbra is létfontosságú az orosz gazdaság számára. Ez a helyzet zavarba ejtő dilemma elé állítja a külföldi vállalatokat, amelyek azzal a kérdéssel küzdenek, hogy mit kezdjenek a nemzetközi elszigeteltséggel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés