Előfizetői tartalom

Ukrajna bíróság elé citálja a magyar kormányt, az Európai Bizottság is lépett

Portfolio
Ukrajna bejelentette, hogy jogi eljárást kíván indítani Lengyelország, Magyarország és Szlovákia ellen, mivel azok nem hajlandók feloldani az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó importtilalmukat. Tarasz Kacska, Ukrajna kereskedelmi képviselője a Politico Playbooknak adott interjúban jelentette be a lépést, amely komoly fejtörést okozhat majd az Európai Uniónak.

Magyarország, Lengyelország és Szlovákia már a múlt héten bejelentették, hogy az Európai Uniótól függetlenül meghosszabbítják az ukrán mezőgazdasági termékekre vonatkozó behozatali tilalmat. A három ország érvelése szerint az olcsó import Ukrajnából okoz a hazai termelőknek, ezért követelték az Európai Bizottságtól, hogy a szeptember 15-én lejárt uniós korlátozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés