máv vasút vonat motorvonat
Gazdaság

Alig indult el a felújítás a fontos vasútvonalon, máris fennakadást okozott egy felsővezeték-szakadás

Portfolio
Szárligeten 14 órára megjavították a felsővezetéket, így ismét a felújítás alatt érvényes rend szerint közlekedhetnek a vonatok – jelezte a MÁV a Facebookon azt követően, hogy korábban nagyobb fennakadás alakult ki a Budapest–Tatabánya-Győr–Hegyeshalom vasútvonal, amely a nemzetközi vonatokat is érintette.

A vasútársaság először arról adott tájékoztatást, hogy Szárligeten megsérült a felsővezeték, az állomáson várhatóan 13:40-től a hiba elhárításáig, 30-60 percig nem közlekedhetnek a vonatok. Ennek eredményeként a Győrből 12:38-kor Szárligetre indult S10-es vonat (4845) csak Tatabányáig, míg a Szárligetről 14:07-kor Győrbe induló S10-es vonat (4844) csak Tatabányától közlekedett.

Az érintett nemzetközi vonatok a fennakadás végéig várakozásra kényszerültek, menetidejük meghosszabbodott.

Később viszont már arról számolt be, hogy 14 órára Szárligeten megjavították a felsővezetéket, így ismét a felújítás alatt érvényes rend szerint közlekedhetnek a vonatok.

Legfrissebb posztjában pedig már azt jelezte a MÁV: a Liszt Ferenc EuroCity (EC 145) 70 perces késéssel érkezett a határállomásra, emiatt csak Budapest-Kelenföldig közlekedik. Utasai az M4-es metróval juthatnak el a Keleti pályaudvarra. A szerelvényforduló miatt a Keleti pályaudvarról 16:40-kor induló Semmelweis EuroCity (EC 148) Kelenföldig FLIRT motorvonatként közlekedik. Ezért Kelenföldön át kell szállni az utasoknak az eredeti szerelvénybe.

A területre rálátó szakértő a Telexnek úgy nyilatkozott, hogy a hibák hátterében az is állhat, hogy a működő pályán egy irányba mentek a vonatok évtizedek óta, most viszont hirtelen két irányba mennek, ez pedig azt eredményezhette, hogy nem volt idő tesztelni, hibákat javítani az adott szakaszon.

Ahogy arról vasárnap a Portfolio is beszámolt, Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon hétfőtől jelentősen módosult a menetrend a Biatorbágy és Szárliget közötti pályafelújítás következtében. A győri fővonalat érintő felújítás miatti vágányzár első üteme szeptember 18-tól október 26-ig tart.

A címlapkép illusztráció. A címlapkép forrása: Getty Images

windisch László
home depot
daniela-santanche-matteo-salvini
orosz-ukran-haboru-terkep-ukrajna-ellentamadas-frontvonal
idojaras-eso-esernyo-figyelmeztetes-narancs-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-lesz-milyen-idojaras-varhato-idojaras
kina-europai-unio-eu-zaszlo

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Tematikus PR cikk
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
windisch László