váradi péter private health forum
Gazdaság

Eljött az üvegplafon a magánegészségügyben

Portfolio
A magánorvoslás és magánegészségügyi szolgáltatás igénybevétele rendkívül érzékeny a lakosság általános életszínvonal romlására - jelezte saját felméréseik alapján a Private Health Forum konferencián tartott előadásában Váradi Péter, a Prémium Pénztárcsoport ügyvezetője. Prezentációjában arról is beszélt, hogy az egészségpénztári rendszer válságálló, a bevételeik 24%-kal bővültek egy év alatt, viszont arra is rámutatott, hogy a szolgáltatási árakban az üvegplafon eljött, megállt az áremelkedés.

Váradi Péter előadásának elején a pénztártagok körében végzett kérdőíves felmérés rendkívül érdekes eredményeit mutatta be. A válaszolók körében érezhető volt az életszínvonalromlás, ugyanis a megkérdezettek 40%-a számolt be arról, hogy romlott az életszínvonala. A másik fontos eredmény pedig, hogy a magánorvoslás rendkívül érzékeny az életszínvonal romlására. A felmérésben ezért is kérdeztek rá arra, hogy hogyan reagál az ügyfél erre a helyzetre, és hol próbál spórolni. Első helyen a táplálékkiegészítőket nevezték meg az ügyfelek, míg a magánorvost a válaszolók 43%-a említette meg, ami a második legmagasabb arányszám.

A Prémium Egészségpénztár felméréséből az is kiderült, hogy a válaszolók 49%-a szerint drága volt a magánegészségügy, de továbbra is használni fogja ezeket a szolgáltatásokat, mert nem éri el az állami rendszert. A válaszolók 27%-a pedig azt mondta, hogy drága a magánszolgáltató, ezért választja a közfinanszírozott rendszert. Váradi Péter arra is kitért, hogy az állami egészségügyben a teljesítmény még nem állt helyre, a motiváció nem erős ebben a rendszerben.

Azt is kifejtette az ügyvezető, hogy az egészségpénztári rendszer válságálló, ugyanis a bevételeik 24%-kal bővültek egy év alatt, míg a szolgáltatási kiadások 39%-kal emelkedtek. Mintegy 80 milliárd forintot érnek el az egészségpénztári kiadások, a biztosítói kiadásokkal együtt ez 100 milliárd forintnyi intézményesített kiadást jelent. Vagyis ezek aránya a teljes piacon 10%, ami nagyon alacsony - vélekedett.

Előadásának végén kifejtette, hogy a magánszolgáltatói árakban eljött az üvegplafon, ami az elmúlt évek áremelkedési trendjének végét is jelentheti.

Címlapkép forrása: Mónus Márton, Portfolio

szpecnaz orosz különleges erők stock
kismama_varandos_oltas
Levegőhöz jutott a forint, messzebb a 320-as szint
giorgio napolitano

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

Tematikus PR cikk
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
giorgio napolitano