Előfizetői tartalom

Hatalmas változás jön a közegészségügyben: a kórházak kiszámlázzák a szövődmények ellátását

Portfolio
Vége annak a gyakorlatnak, hogy a közegészségügy egyfajta ingyenes védőhálója lesz a magánegészségügynek, a magánbiztosítóknak helyt kell állniuk esetleges szövődmények kezeléséért, ennek ellenértékét a NEAK ki fogja számlázni - mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára a Portfolio Private Health Forum 2023 konferencián. A politikus arról is beszélt, hogy fellépnek azok ellen a "sufni" magánszolgáltatók ellen, amelyeket még a adóhatóság sem lát, és annak is gátat vetnek, hogy a magánorvosok a háziorvosokon keresztül "rendeljenek meg" vizsgálatokat.

Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a Private Health Forum harmadik szekciójának kerekasztalbeszélgetésében vett részt, ahol kérdésre válaszolva kifejtette, hogy megreformálják a minőségellenőrzés rendszerét a közegészségügyben és ennek a finanszírozásban is lesz jelentősége. Példaként említette, hogy nézni fogják a súlyozott esetszámot, nem csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés