Előfizetői tartalom

Egy korszak zárul le a Volvónál

Portfolio
A Volvo Cars bejelentette, hogy 2024 elejéig leállítja az összes megmaradt dízelüzemű modell gyártását, ezzel jelentős lépést tesz a teljesen elektromos autógyártóvá válás felé. A kínai Geely többségi tulajdonában lévő svéd vállalat célja, hogy 2030-ra teljesen elektromos legyen. Ez a döntés a dízelmodellek európai eladásainak rohamos csökkenése közepette született - írja a Reuters.

Az utolsó dízelüzemű Volvo autó néhány hónap múlva gördül le a futószalagról. A Volvo többségi részvényese a kínai Geely. A vállalat határozottan elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ra teljesen átáll az elektromos járművekre. Érdekes, hogy még 2019-ben is a Volvo európai eladásainak nagy része dízelautó volt. Ez a tendencia azonban az elmúlt években jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés