Előfizetői tartalom

Jerome Powell a kamatdöntésről: még nem tudjuk, hogy sikerült-e legyőzni az inflációt

Portfolio
A Fed magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntő üléséről szóló közleményét, amelyből kiderült, hogy a jegybank változatlanul hagyta az irányadó kamatot. Emellett a jegybank előrejelzéseiből kiderült, hogy a Fed idén még egy kamatemelést prognosztizál most, és jövőre csak két kamatvágást várnak, ami jelentős változást jelent a júniusi előrejelzéshez képest. Mindezzel együtt viszont a jegybank közgazdászai szerint megvalósítható az áhított puha landolás. Jerome Powell elnök a sajtótájékoztatón sok fontos kérdést megválaszolt, és azon túl, hogy a Fed adatvezérelt jellegét hangsúlyozta, tovább árnyalta a képet mind az előrejelzésekről, mind a várható monetáris politikai lépésekről. Ami talán a legfontosabb tanulság: a Fedet tényleg zavarja, hogy a gazdaság ennyire erős.

2023. szeptember 20. 21:28 Megosztás Véget ért az esemény A Fed legközelebb novemberben tart kamatdöntő ülést, amelyen minden lehetőség nyitva maradt a mai előrejelzésnek és kommunikációnak köszönhetően. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés