Előfizetői tartalom

Olyan dolog történhet a napelemeknél, amire már régóta nem volt példa

A telepítési számok alapján már most látszik, hogy 2023 brutális rekorddöntést hoz a magyarországi naperőmű-kapacitás bővülésében. Az elmúlt években megszokottakkal szemben a növekedésből a háztartási méretű napelemes rendszerek (HMKE-k) hasonló súllyal veszik ki a részüket, mint a nagy napelemparkok. A HMKE-szegmens kiemelkedő teljesítménye mögött elsősorban egyszeri hatások állnak, és nagyrészt annak a következménye, hogy a kereslet 2022-ben két szökőár-szerű hullámban korábban nem látott magasságokat ért el a rezsiemelés és a betáplálási stop bejelentésének hatására. az idei év.

Rekord bővülés 2023-ban

Amint arról az Energiaügyi Minisztérium közlése nyomán már beszámoltunk, augusztusban tovább nőtt a hazai naperőmű-kapacitás, a részletes statisztikából pedig az is kiderül, hogy a növekedés ezúttal is elsősorban a háztartási méretű napelemes rendszerek (HMKE) szegmensének volt köszönhető.

A hónap folyamán a fotovoltaikus erőművek magyarországi beépített teljesítőképessége 88 MW-tal megközelítőleg 5205 MW-ra emelkedett.

111

Ahogyan arra korábban több cikkben mi is és közleményében most a szaktárca is felhívta a figyelmet, a 2023 eddig eltelt 8 hónapja során regisztrált, összeséségben 1187 MW-os növekedés

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés