Előfizetői tartalom

Soha ekkorát nem zuhant a német adat - ez az infláció enyhülését jelzi

Portfolio
A német termelői árak augusztusban az 1949-es nyilvántartás kezdete óta a legnagyobb mértékben, 12,6 százalékkal csökkentek az előző évhez képest - közölte a szövetségi statisztikai hivatal. Az adat, amely megfelelt az elemzői várakozásoknak, az infláció további - esetleges - enyhülését jelzi Európa legnagyobb gazdaságában.

A csökkenés oka a magas bázis is, 2022 augusztusában, az ukrajnai háború közepette a termelői árak soha nem látott mértékben, 45,8 százalékkal emelkedtek éves szinten - ez volt a valaha mért legnagyobb növekedés. Ezért a 2022. augusztusi és 2023. augusztusi adatok jelentős csökkenést mutatnak - írja a Reuters. A németországi termelői árindex (PPI) - amely az infláció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés