Előfizetői tartalom

Budapest számlája pozitívba lendült át

MTI
A túlélőprogram sikeres volt, a fővárosi önkormányzat számlája pozitívba lendült át és azon jelenleg 39,7 milliárd forint van. A program végrehajtásához szükséges döntéseket a Fővárosi Közgyűlés a korábbi ülésein meghozta. Ha ezek nem történnek meg, akkor augusztus végén mínusz 76 milliárd forinton "állt volna a város költségvetése". Ez meghaladta volna a fővárosi önkormányzat átmenetileg 40 milliárd forintra emelt folyószámla-hitelkeretét, és ennek érdekében át kellett strukturálni a kifizetéseket - mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes egy háttérbeszélgetésen.

Ez egy "likviditási mentőprogram" volt. Méretét tekintve "a rendszerváltás óta ez volt nominálisan a legnagyobb likviditási program, amit végrehajtottunk" - tette hozzá. Az év első nyolc hónapjában a főváros működési kiadása 203 milliárd, működési bevétele pedig 193,4 milliárd forint volt. A működési kiadás 36 százalékát a közösségi közlekedés tette ki. A második...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái